Over ons

Een vertrouwde naam sinds 1954
Hoenderdos Accountants & Raadgevers is een accountantskantoor. Het werd in 1954 opgericht door Henk Hoenderdos en groeide al snel uit tot een vertrouwde naam voor het Zaanse bedrijfsleven.

Vandaag de dag zijn we voor onze relaties een belangrijk anker voor de grote en kleine beslissingen. Daarvoor hebben we de juiste specialisten in huis. Mensen met de juiste mentaliteit.

We zeggen misschien niet altijd wat u wilt horen. Daarentegen luisteren we altijd naar wat u zegt.

Kees Hoenderdos

Kees Hoenderdos

Accountant / Partner

Na niet afgemaakte studie Economie, ben ik SPD gaan studeren naast mijn werk als assistent-accountant. Na overlijden mijn vader-werkgever heb ik diens accountantspraktijk overgenomen en toen lag de keuze om accountant te worden eigenlijk wel vast.
Let wel: mijn hart lag en ligt eigenlijk bij wis-, natuur- en scheikunde, echte bèta vakken met rekenkundige zekerheden! Dat maakt het lekker makkelijk... 🙂

Ik vind het leuk om de mens achter de ondernemer te leren kennen, en vooral om het hoe en waarom van de keuzes die die ondernemer maakt of denkt te moeten maken te doorgronden. Eérst wanneer ik de mens achter de ondernemer enigszins heb leren kennen kan ik deze goed coachen bij de ondernemersbeslissingen waar deze voor komt te staan.

Ik ben al ruim 40 jaar werkzaam in het accountantsberoep, waarvan nu bijna 30 jaar als accountant. Ik vind het vooral fijn mijn in die tijd ruim opgedane kennis en ervaring met onze cliënten te kunnen delen.

Ton Glas

Ton Glas

Fiscaal jurist / Partner

Ik ben ooit, in 1984, min of meer toevallig, in het vak gerold door aangenomen te worden op de Controleursopleiding van de Belastingdienst. Bij de belastingdienst heb ik in diverse functies ervaring opgedaan.

De periode bij de Belastingdienst was leerzaam en prettig, maar mijn uiteindelijke doel is wel geweest om (al dan niet zelfstandig) adviseur te worden en om mensen bij te staan, op welk gebied dan ook, dat is in principe de fiscaliteit, maar is eigenlijk veel breder.

Ik vind het leuke aan mijn werk en ons kantoor dat we een zeer diverse klantenkring hebben en daardoor ook een heel breed scala aan advies en ondersteuning bieden. Ik vind het leuk om afwisselend betrekkelijk "kleine" beslissingen te ondersteunen, maar ook heel grote en ingewikkelde kwesties. Contact met cliënten is daarbij essentieel en dat is en blijft toch altijd uitdagend en leerzaam.

Laura Nicolai

Laura Nicolai

Accountant

Al vrij vroeg wist ik dat ik wilde werken in de financiële dienstverlening.
Na mijn HEAO accountancy heb ik de opleiding RB belastingadviseur afgerond. Tijdens een stage binnen een groot accountantskantoor kwam ik er achter dat de samenstellingspraktijk van het vak mij het meest aantrok.

Wat mij het meest aanspreekt binnen het werk zijn de contacten met verschillende soorten klanten en de veelzijdige vraagstukken die daarbij komen kijken. Doordat je vaak jaren lang met de klant werkt leer je deze ook echt kennen, en kan je ook op andere vlakken steeds beter met hen mee denken.

Brenda Mans

Brenda Mans

Assistent-Accountant

Ik vind het leuk om met cijfers te werken. Na mijn opleiding MEAO en MBA ben ik in 1996 bij Hoenderdos Accountants en Raadgevers gaan werken. Het contact met klanten en het feit dat ik nog steeds leer vindt ik leuk aan mijn werk.

Ik vind het met name heel leuk om mij in allerlei boekhoudpakketten te verdiepen, dus klanten kunnen bij mij terecht voor praktisch advies over verschillende boekhoudprogramma’s.

Erik Riemersma

Erik Riemersma

Assistent-Accountant

Na mijn opleiding HEAO-bedrijfseconomie ben ik in 1990 bij Hoenderdos Accountants en Raadgevers gaan werken. Het leuke aan deze baan is dat ik kan doen waar ik écht goed in ben.

Carina Civello

Carina Civello

Junior Assistent Accountant

Ik ben na de MEAO gestart bij een accountantskantoor in Purmerend. Daarna heb ik een aantal jaren bij Buma Stemra gewerkt. In 2004 ben ik bij Hoenderdos Accountants en Raadgevers aan de slag gegaan.

Ik ben nu bezig met de opleiding MBA. Het leuke aan mijn werk is dat ik elke dag weer nieuwe dingen leer.

Maria Kneip

Maria Kneip

Salaris administrateur

Ik ben in 2000 bij Hoenderdos begonnen als salarisadministrateur. Na mijn opleiding MBA en PDL heb ik mij gespecialiseerd in salarisadministratie.

Het leukste van mijn vak is dat het nooit saai is. Salarissen zijn altijd aan verandering onderhevig en ook de wet en regelgeving verandert steeds.