Verzoek teruggaaf omzetbelasting uit andere EU-landen: vóór 1 oktober 2013

Nieuwsbericht 26 augustus 2013

Verzoek teruggaaf omzetbelasting uit andere EU-landen: vóór 1 oktober 2013
Als u als ondernemer belaste prestaties voor de omzetbelasting verricht, kunt u de aan u in rekening gebrachte BTW in uw aangifte als voorbelasting in aftrek brengen.
Dit geldt echter alleen voor de Nederlandse B TW die aan u in rekening is gebracht.

Als aan u BTW uit een andere EU-lidstaat in rekening is gebracht, kan deze BTW niet in de reguliere aangifte worden teruggevraagd.
Er dient een apart verzoek te worden ingediend. U kunt dit doen via de portal van de Nederlandse Belastingdienst. U hebt hiervoor inloggegevens nodig. Deze kunt u aanvragen bij de Belastingdienst (http://www.belastingdienst.nl/rekenhulpen/aanvraag_inlog_eubtw/).
Let op, dit zijn niet dezelfde inloggegevens als die voor het beveiligde gedeelte van de website van de Belastingdienst.

Het verzoek om teruggaaf van buitenlandse BTW over 2012 dient vóór 1 oktober 2013 te zijn ingediend. De Belastingdienst zend de verzoeken door naar de betreffende EU-lidstaat. Als het verzoek niet tijdig wordt gedaan, bestaat de mogelijkheid dat het niet in behandeling wordt genomen door het betreffende EU-land.

Vanzelfsprekend kunnen wij het verzoek ook voor u doen, stuur u dan even een mailtje naar t.glas@hoenderdos.nl. Ook voor ander belastingadvies helpen wij u graag vanuit ons kantoor in Zaandam.

Verkoop ondernemingsvermogen na stilleggen activiteiten

Verkoop van een investeringsgoed, dat voor de omzetbelasting als ondernemingsvermogen is aangemerkt, moet voor de omzetbelasting worden Lees verder

Algemeen

  • online administratie
  • news
  • online-dos
  • newsleter-signup