Grote beslissingen

Grote beslissingen

Wie onderneemt, komt vaak voor belangrijke keuzes te staan. Hieronder ziet u een aantal zaken waarvoor u altijd een beroep kunt doen op onze ervaring en expertise.

 • Accountantsverklaringen (Assurance, subsidie, verzekerd belang)
  Als bestuurder van een rechtspersoon heeft u in bepaalde gevallen een accountantsverklaring nodig. Het spreekt voor zich dat onze certificerende accountants u daaraan kunnen helpen.
 • Bedrijfsbeëindiging
  Of het nu verkoop, fusie, overlijden of een faillissement betreft, bij bedrijfsbeëindiging komt er veel op u af, nog even afgezien van het emotionele aspect. Met onze financiële en fiscale expertise en ervaring weten we exact waar u allemaal rekening mee moet houden.
 • Bedrijfsopvolging
  Bedrijfsopvolging is een ingewikkeld proces met veel ingrijpende gevolgen. Zowel zakelijk als privé. Samen met onze accountants en raadgevers gaan we zorgvuldig te werk om de strategie te vinden die het beste bij u en uw bedrijf past.
 • Bezwaar- en beroepsprocedures
  Voor bezwaar- en beroepsprocedures is kennis van wetgeving en jurisprudentie een eerste vereiste. Onze certificerende accountants en fiscalist worden voortdurend bijgeschoold om overal van op de hoogte te zijn. Test ons maar uit. Zult u zien dat we met vlag en wimpel slagen.
 • Duurzaam ondernemen
  Duurzaam ondernemen, ook wel maatschappelijk verantwoord ondernemen genoemd, is vandaag de dag een verantwoordelijkheid die u als ondernemer hebt. Het gaat tegenwoordig veel verder dan alleen energiebesparing. Lees hier de folder, dan weet u ook meteen wat wij als adviseur op dit gebied voor u kunnen betekenen.
 • Faillissement/schuldsanering
  Ook al lijkt de situatie in uw ogen uitzichtloos, dan nog heeft het zin om ons in te schakelen. Dankzij onze expertise en ervaring kunnen we zelfs bij faillissement of schuldsanering het nodige betekenen. Voor uw onderneming én voor u privé.
 • Financiële planning
  Als ondernemer heeft u meer verstand van uw eigen specialisme dan van het onze. Het is daarom altijd interessant om samen met ons regelmatig uw financiële planning door te nemen. Vaak kunnen wij u op zaken wijzen waar u zelf niet direct aan denkt.
 • Financieringen
  Op het gebied van financiering kunt u vele kanten op. Inderdaad, ook de verkeerde. Vandaar dat het raadzaam is om niet alleen op het advies van financiële instanties en tussenpersonen te vertrouwen. Wij zijn totaal onafhankelijk en weten waar de valkuilen zitten.
 • Fusie/splitsing
  Geen fusie of splitsing is hetzelfde en altijd weer spelen er vele belangen mee. Vandaar dat deskundige begeleiding en advies van enorm belang zijn. Zowel fiscaal als financieel. Fusie en splitsing worden uiteindelijk notarieel vastgelegd.
 • Gouden handdruk
  De gouden handdruk is een hoofdstuk apart. Hoe leg je zoiets vast? Of hoe laat je die uitbetalen? Moet je een lijfrenteverzekering afsluiten of juist een stamrecht bv oprichten? Genoeg stof tot nadenken dus. Maak gewoon een afspraak en bespreek het in alle rust met onze specialisten.
  • online administratie
  • news
  • online-dos
  • newsleter-signup
 • Herstructurering
  Herstructurering van uw onderneming is gebonden aan diverse nationale en internationale regels. Ook omdat uw werknemers goed beschermd worden, is het zaak dat u zich vooraf goed laat informeren. We denken graag met u mee over een plan van aanpak.
 • Ondernemingsplan
  Risico’s kun je nooit uitsluiten, maar toch kunt u met een goed plan veel onaangename verrassingen voorkomen. Daarom is een goed ondernemingsplan onmisbaar. Het geeft u prima inzicht in investeringen, de vereiste omzet en uw potentiële klanten, alsmede de toekomstige liquiditeitenstromen.
 • Overeenkomsten
  Overeenkomsten zijn in uw dagelijks zakenleven enorm belangrijk. Met name voor als het fout gaat, moet u daar volledig op kunnen vertrouwen. Onze juridische specialist weet als geen ander waar u op moet letten. Hij kent niet alleen de wet, maar stelt zich ook op de hoogte van uw specifieke situatie.
 • (Voor)overleg belastingdienst
  De rol van de belastingdienst is veranderd. Tegenwoordig gaat de fiscus uit van samenwerking en actueel toezicht op basis van vertrouwen. Vandaar dat we ook regelmatig overleggen met de belastingdienst. Zo weet je waar je aan toe bent en voorkom je verrassingen achteraf.
 • Pensioenvraagstukken
  Voorop gesteld: we zijn geen pensioenadviseur. Dat neemt niet weg dat we dagelijks met pensioenvraagstukken te maken hebben. We weten dus welke oplossingen werken en welke voorzieningen minder functioneren. Daarnaast werken wij samen met onafhankelijke pensioenspecialisten. Het is maar dat u het weet.
 • Personeel/arbeidsrecht
  Er wordt wel gezegd dat een werknemer meer bescherming geniet dan de werkgever. Een reden te meer om personeels- en arbeidskwesties bijzonder zorgvuldig te benaderen. Staat u voor zo’n grote beslissing dan is het raadzaam om eerst even met ons te overleggen.
 • Rechtsvormkeuze
  Elke zaak is uniek. Ook uw onderneming. Daarom kijken we ook zorgvuldig naar de gevolgen die de keuze voor een ondernemingsvorm kan hebben. Voor uw zaak, maar ook voor u persoonlijk. Samen met u zetten we graag alle voors en tegens op een rij.
 • Reorganisatie
  Reorganisatie is een ingrijpend proces waarbij een gedegen plan van aanpak van groot belang is. Bij Hoenderdos Kleinloog kunnen we met u meedenken over werkbare oplossingen. We weten immers wat u tegenkomt en waar u rekening mee moet houden.
 • Startersbegeleiding
  Bij het starten van een eigen zaak komt veel kijken. Het ondernemingsplan, de bedrijfsvorm, de fiscale maatregelen, de financiële administratie. Kortom, genoeg zaken waar u rekening mee moet houden. We helpen u graag zodat u niets over het hoofd ziet.
 • Tussentijdse cijfers
  De tijden zijn voorbij dat u pas na het opmaken van de jaarrekening wist hoe uw onderneming ervoor stond. Bij Hoenderdos Kleinloog houden we voortdurend de vinger aan de pols en geven we u, als daar behoefte aan bestaat, maandelijks (of ieder kwartaal of half jaar) inzicht in uw cijfers. Zo kunnen we altijd tijdig anticiperen op veranderingen.
 • Waardering
  Hoeveel uw onderneming waard is, kan een lastige vraag zijn. Enerzijds is er de zichtbare intrinsieke waarde, anderzijds de boekhoudkundige, veelal fiscale waarde. En dan is daar nog de marktwaarde, uiteraard van belang bij verkoop van de onderneming. Als accountants kunnen we u op dit gebied als geen ander raad geven.
 • Herstelmogelijkheid aanvraag subsidieregeling praktijkleren 2019-2020

  De minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap biedt werkgevers de mogelijkheid om alsnog subsidie aan te vragen op grond van de Lees verder