Waardering

Hoeveel uw onderneming waard is, kan een lastige vraag zijn. Enerzijds is er de zichtbare intrinsieke waarde, anderzijds de boekhoudkundige, veelal fiscale waarde. En dan is daar nog de marktwaarde, uiteraard van belang bij verkoop van de onderneming. Als accountants kunnen we u op dit gebied als geen ander raad geven.

Tussentijdse cijfers

De tijden zijn voorbij dat u pas na het opmaken van de jaarrekening wist hoe uw onderneming ervoor stond. Bij Hoenderdos Kleinloog houden we voortdurend de vinger aan de pols en geven we u, als daar behoefte aan bestaat, maandelijks (of ieder kwartaal of half jaar) inzicht in uw cijfers. Zo kunnen we altijd tijdig anticiperen op veranderingen.

Startersbegeleiding

Bij het starten van een eigen zaak komt veel kijken. Het ondernemingsplan, de bedrijfsvorm, de fiscale maatregelen, de financiële administratie. Kortom, genoeg zaken waar u rekening mee moet houden. We helpen u graag zodat u niets over het hoofd ziet.

Reorganisatie

Reorganisatie is een ingrijpend proces waarbij een gedegen plan van aanpak van groot belang is. Bij Hoenderdos Kleinloog kunnen we met u meedenken over werkbare oplossingen. We weten immers wat u tegenkomt en waar u rekening mee moet houden.

Rechtsvormkeuze

Elke zaak is uniek. Ook uw onderneming. Daarom kijken we ook zorgvuldig naar de gevolgen die de keuze voor een ondernemingsvorm kan hebben. Voor uw zaak, maar ook voor u persoonlijk. Samen met u zetten we graag alle voors en tegens op een rij.

Personeel/arbeidsrecht

Er wordt wel gezegd dat een werknemer meer bescherming geniet dan de werkgever. Een reden te meer om personeels- en arbeidskwesties bijzonder zorgvuldig te benaderen. Staat u voor zo’n grote beslissing dan is het raadzaam om eerst even met ons te overleggen.

Pensioenvraagstukken

Voorop gesteld: we zijn geen pensioenadviseur. Dat neemt niet weg dat we dagelijks met pensioenvraagstukken te maken hebben. We weten dus welke oplossingen werken en welke voorzieningen minder functioneren. Daarnaast werken wij samen met onafhankelijke pensioenspecialisten. Het is maar dat u het weet.

(Voor)overleg belastingdienst

De rol van de belastingdienst is veranderd. Tegenwoordig gaat de fiscus uit van samenwerking en actueel toezicht op basis van vertrouwen. Vandaar dat we ook regelmatig overleggen met de belasting. Zo weet je waar je aan toe bent en voorkom je verrassingen achteraf.

Overeenkomsten

Overeenkomsten zijn in uw dagelijks zakenleven enorm belangrijk. Met name voor als het fout gaat, moet u daar volledig op kunnen vertrouwen. Onze juridische specialist weet als geen ander waar u op moet letten. Hij kent niet alleen de wet, maar stelt zich ook op de hoogte van uw specifieke situatie.

Ondernemingsplan

Risico’s kun je nooit uitsluiten, maar toch kunt u met een goed plan veel onaangename verrassingen voorkomen. Daarom is een goed ondernemingsplan onmisbaar. Het geeft u prima inzicht in investeringen, de vereiste omzet en uw potentiële klanten, alsmede de toekomstige liquiditeitenstromen.

Herstelmogelijkheid aanvraag subsidieregeling praktijkleren 2019-2020

De minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap biedt werkgevers de mogelijkheid om alsnog subsidie aan te vragen op grond van de Lees verder

Algemeen

  • online administratie
  • news
  • online-dos
  • newsleter-signup